Workshop 21 juni – Raad van toezicht Wtza: hoe regel ik dat?

Met ingang van 1 januari aanstaande moeten eerstelijns zorgaanbieders met meer dan 25 zorgverleners een interne toezichthouder (raad van toezicht / raad van commissarissen) hebben ingesteld. Veel praktijken worstelen met de inrichting: welke regels gelden er precies, hoe moet ik het regelen en wat is de rol van de interne toezichthouder binnen mijn praktijk?

Om u daarmee verder te helpen, organiseren Eerstelijnszorgjurist Renkema en de Zorg Zaken Groep op 21 juni 2023 te Zwolle gezamenlijk een workshop over de interne toezichthouder. De workshop richt zich op aanbieders in de eerste lijn die ten gevolge van de Wtza voor het eerst geconfronteerd worden met het moeten instellen van een interne toezichthouder.

Jurist David Renkema adviseert eerstelijns zorgaanbieders over hun juridisch zaken en zal in deze workshop vooral stilstaan bij de regels die er van toepassing zijn, wat zijn de verplichtingen, wat moet geregeld worden en hoe doe je dat.

Wim Wickering is ook jurist en heeft veel ervaring als bestuurder en toezichthouder en adviseert en ondersteunt eveneens zorgaanbieders en zal vooral ingaan op de praktische invulling. Hoe kom je aan toezichthouders, waar moet je op letten, hoe werkt dat in de praktijk tussen eigenaren en toezichthouders.

David en Wim denken in deze workshop een goede mix te hebben van theorie en praktijk zodat u als praktijk weet hoe in dit verband om te gaan met de Wtza.

Programma

woensdag 21 juni 2023
Begin workshop: 16.00 uur

16.00 – 17.15 uur David Renkema: de regels van de Wtza, waartoe is de eerstelijns praktijk verplicht.
17.30 – (uiterlijk) 19.30 uur Wim Wickering: werken met de interne toezichthouder. Rollen, bevoegdheden, de samenwerking met de interne toezichthouder, tips en adviezen. Tijdens de workshop is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
19.30 – uiterlijke eindtijd.

Aanmelden

Opgave voor 14 juni a.s. via www.zorgzakengroep.nl/workshop-rvt/

Praktisch

Adres: Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle (MyOffice)
Catering: voor een broodje en soep en koffie/thee wordt gezorgd.
Kosten: € 375,– per deelnemer. Voor een tweede en volgende deelnemer uit dezelfde praktijk zijn de kosten € 325,–. De bedragen zijn exclusief BTW.

Aantal deelnemers: maximaal 15, minimaal 6.
Doelgroep: huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, psychologen en andere eerstelijnszorgaanbieders, alsmede praktijkmanagers.
U ontvangt een handig naslagwerk met de presentaties erin opgenomen.

Voor vragen:

David Renkema
renkema@eerstelijnszorgjurist.nl

06 – 507 37 938

Wim Wickering
w.wickering@zorgzakengroep.nl

053 – 4345490